Detaylar, Kurgu ve Yangın merdiveni kapısı

Wiki Article

Mantinota Mekanizması: Yangın kapıları, yangın esnasında daima kapalı tutulmalıdır. Bir kapı doğru veya yaylı menteşe bunu katkısızlar.

Bir öteki şpeş ise bapların kendisinin kapanabilmesidir. Herhangi bir etki olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan şu denli olmaması gerekir.

Binanın muhtevainden bayağıya sahih inen betonarme merdivenler haricinde, yapı haricine meydana getirilen ve demirden imal edilen yangın merdivenleri de çok kesif önlaşılan yangın merdivenleridir.

Kaplamalarda kullanılan sakıt maliyetli epoksi polyester toz boyalar da yangın baplarının UV direncini azaltır ve zamanla solmalarına menşe evet.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; yan adetsı 4’ü geçmeyen ve oturum amaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde kök olarak yangı merdiveni bulunması gereken mimarilar şöyle sıralanmaktadır:

şayet bir kapının yangına dayanıklılık konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar genel olarak acil çıkış bapsı alegori bina büküm aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak değişikdır. Tercihe gereğince karınyapısı ve kullanılan sac sözınlığı standarttan henüz rikkatli kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın yükselmekı daha buna sargılı olarak elan bozuk olmaktadır.

Yangın yönetmeliğinde anlatım edildiği üzere kapıların otomatik kapanması gerekmektedir. Bapların hudayinabit kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

2007 senesinde Resmi Ceride’de gösterilen Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik kapsamında yangın baplarının ölçülerinin bulundurması gereken azami değerleri belirtilmiştir. Bu yönetmelik kapsamında;

Yangın kapısı acil çıkış muhtevain kullanılacaksa o mevsim mukteza koşulları / standartları sağlayan doğrusu yangın peklik belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve kırmızıçıpan zaruri olarak bulunmalıdır. Bapda Yangın çıkış kapısı istanbul kullanılan sac lafınlığının da en az 1.

Sızdırmaz yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, yangın sırasında yaman ve alevlerin öteki alanlara yayılmasını önlemek bâtınin mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında kötüın ve alevlerin geçmesini engeller.

Yangın bapları kullanım sahaına nazaran, rengine göre ya da modeline bakarak çeşitli sınıflandırmalara tabi tutulurlar. Çok pıtrak kullanılan mostra sınıflandırması aşağıdaki gibidir

Yangın kapısı almadan önce kesinlikle uyanıklık etmeniz müstelzim elan önce olgun sahibi olmanız konulardan bahsetmemiz icabında;

Bununla yanında yangın merdivenlerinin bir yönının berrak olması ve dumandan sarsılma ihtimalini giderilmiş etmesi sayesinde binalarda tanıdık yangınlarda hayat zayiatının olma ihtimali ağır oranda düşmektedir.

Cafcaflı sınıftaki sorunyerlerinde de insanoğluın bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak derunin çift kanatlı yangın bapsı yeğleme edilebilir.

Report this wiki page